Ден на градинаря с. Цар Асен

3/8/2020
Празник по повод Деня на градинаря се проведе в с. Цар Асен. Организатор е кметство с. Цар Асен с подкрепата на кмета на община Алфатар г-жа Янка Господинова.
За поредна година градинари от цялата община с гордост показаха произведената от тях земеделска продукция. Бяха изработили прекрасни експонати от плодове и зеленчуци традиционно отглеждани в нашия край. От сръчните ръце на участниците бяха изработени пити, хляб, баници. Старанието в изработката на всичко, което може да се направи от брашно си пролича в голямото разнообразие от красота, традиция и българщина.
Участие в празника взеха всички читалища и пенсионерски клубове на територията на община Алфатар, ЦНСТПЛПР Алфатар, ДСХ Алфатар, ЦНСТ1 и ЦНСТ2, КЦД Алфатар, гости от с. Межден и с. Бабук
Кметът на община Алфатар г-жа Янка Господинова поздрави всички участници за въображение и естетически нюх, с които са изработили своите красиви шедьоври и отбеляза, че с всяка изминала година изложбата става все по-богата, пъстра и красива. Пожела на всички присъстващи да продължат да творят със същото желание за радост на всички нас.