Тържество за Коледа в ЦДГ"Щастливо детство" - гр.Алфатар

20/12/2011
         На 19.12.2011г. в Целодневна детска градина „Щастливо детство” гр.Алфатар стартираха дейности, посветени на Коледните и Новогодишни празници.
         В детската работилница, организирана от учителките, с участието на баби – доброволки децата вложиха сръчност и умения за изработване на гевреци.
         В 17,00 часа децата, заедно със своите родители, украсиха суровачки, които подредиха в изложба. Те  изнесоха празнична програма пред Снежанка и своите близки, в която представиха коледни песни и танци, стихове, сурвакарски наричания, и благопожелания за здраве, плодородна и благодатна 2012 година. Снежанка имаше задача да предаде на Дядо Коледа, че децата от детската градина знаят много стихове и песни и трябва да получат най-хубавите подаръци.
         В края на празника децата се почерпиха с гевреците, които бяха измайсторили, а за вложения труд  /да научат песните и стиховете/ и показани артистични умения - получиха торбичка с лакомства.
Линк към галерията със снимки:
 
        На 20.12.2011г. децата от ЦДГ „Щастливо детство” гр.Алфатар посрещнаха с трепет дългоочакван гост – Дядо Коледа.  
        Артистите от куклен театър – гр.Силистра създадоха за децата празнична атмосфера. Играта на куклите пренесе децата в един чуден, приказен свят и заостри очакването за най-желания гост.
        Децата посрещнаха Дядо Коледа с възторг и песни, с желание да го докоснат и поздравят. Белоснежният старец подари на всяко дете подарък и пожела Светла Коледа и Весела Нова година!
        Секретарят на общината - Стефка Жекова прочете поздравителен адрес от кмета на общината и връчи на директорката на детската градина подаръци - играчки за градината и пакети с лакомства за децата.
Линк към галерията със снимки: