СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВИЕТО В АЛФАТАР: 8.04-13.04.2014г.

11/4/2014
 
    Седмица на православието в гр.Алфатар беше открита на 8.04.2014г. с приветствено слово от Доростолския митрополит Амвросий, отправено чрез йеромонах Емилиан – енорийски свещеник в гр. Алфатар и  г-жа Йорданка Узунска – кмет на общината. На централния площад на града беше подготвена тематична изложба, посветена на светлия християнски празник Възкресение Христово. Гости на събитието бяха свещеници от Русенската митрополия. В мероприятието участваха децата от ЦДГ в гр. Алфатар, с. Алеково и с. Бистра и ученици от ОУ в града, които нарисуваха на асфалт и на „платно” символите на Великден и вярата във възкресението.
    На 9 април в храм „Света Троица”, гр. Алфатар беше открита „Великденска работилница”. В боядисването на яйца участваха деца от ЦДГ „Щастливо детство” гр. Алфатар, ученици от ОУ”Христо Ботев”-гр.Алфатар и служители от общинската администрация. В НЧ „Й. Йовков – 1894 г.” беше представен филмът "Надежда".
    На 10 април в НЧ „Ведрина 1948 г.”, гр. Алфатар беше представена съпътстваща изложба „Иде Великден” и филмът "Остров".
    На 11 април в лекционната зала на НЧ „Й. Йовков – 1894 г.” се проведе концерт на деца и възрастни, под надслов „Лазаруване в Алфатар”. Бяха връчени благодарствени грамоти на участниците.
    На 12 април – лазарки посетиха домовете на алфатарци и пяха за здраве и благоденствие на домакините.
   На 13 април - Връбница (Цветница) в 09:00 ч. в храм „Света Троица”- гр. Алфатар беше отслужена Божествена света Литургия от Негово Всепреподобие йеромонах Емилиан, молебен за здраве на всички именници и освещаване на върбови клонки. Всички именници получиха възможност да засадят цветя в двора на храма. Инициативата се отложи за по-благоприятно време.
 
   Пряк път към фотогалерията: http://alfatar.egov.bg/ALFATAR/home.nsf/pages/bg/NT0000728A?OpenDocument

Прикачени файлове