1 юни - международен ден на детето

2/6/2011
    
     На 1 юни на централния площад в гр.Алфатар беше отбелязан международният ден на детето.
    Организаторът на празника община Алфатар осигури различни форми на забавления за децата: рисунка на асфалт, участие в конкурс за изработване на костюми, аксесоари и предмети за бита от отпадни материали по предварително зададена тема “Разделно събиране на отпадъци от ученици”; конкурс за рисунки на тема “Аз събирам разделно". От събраните материали и рисунки беше направена изложба, която всеки желаещ можеше да разгледа във фоайето на НЧ"Йордан Петров".
    Празникът беше озвучен с незабравима детска музика и песни. В ролята на водещ отново се преобрази секретарят на общината – Стефка Жекова. Тя призова децата, родителите и учениците да танцуват и да се забавляват, да освободят, и изразят детето в себе си (за възрастните), да дадат криле на фантазията си.
   В конкурса Мис и Мистър „Еко” участваха деца и ученици в тоалети, изработени от тях. Най-атрактивни бяха малките участници в конкурса - представители на ЦДГ "Щастливо детство" - гр.Алфатар, които бяха с екологични костюми на приказни герои - принц и принцеса или фея и рицар (според личната интерпретация).
    Кметът на общината – Радка Желева връчи награди на всички победители в конкурсите в различните възрастови групи.
    ОБЩИНА АЛФАТАР осигури за децата три торти, две от които за децата и учениците от гр.Алфатар (учениците от гр.Алфатар, с.Чуковец, с.Цар Асен, с.Алеково, с.Бистра и децата от гр.Алфатар, с.Чуковец и с.Цар Асен) и една за децата и учениците в с.Алеково (от с.Алеково и с.Бистра). Децата получиха още балони, снакс, и други лакомства, осигурени от спонсорите.
   Спонсори на събитето бяха: Община Алфатар, РИОСВ - Русе, "Импакт Корпорейшън" АД - фирма за разделно сметосъбиране, "Мартис-09" ООД- гр.Дулово - производител на снакс "Freymas", ЕТ"Паралел-92 - Димитър Петранов" от гр.Силистра - търговия с хранителни продукти.
 
ПОЛУЧИ СЕ ПРЕКРАСЕН, СЛЪНЧЕВ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА, НАСИТЕН С МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ. ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ - ЕДНО ДОКОСВАНЕ ДО СПОМЕНА ЗА БЕЗГРИЖНОТО ДЕТСТВО, ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ.