1 юни - Ден на детето и закриване на Детска полицейска академия

1/6/2015
      На 1 юни 2015г., в 13,30 часа, в гр.Алфатар официално беше закрита деветата детска полицейска академия /ДПА/ за училищните отбори от гр.Алфатар, с.Кайнарджа и с.Добротица /общ.Силистра/.
    Официални гости на събитието бяха Доростолският митрополит Амвросий, г-жа Янка Господинова - Зам.областен управител на Силистра, г-жа Йорданка Узунска - кмет на община Алфатар, г-жа Златка Питакова - Председател на ОбС Алфатар, комисар Юлиян Караславов - началник отдел "Охранителна полиция" в ОД на МВР, г-н Димо Василев - Началник сектор "Охранителна полиция" РУ на МВР Силистра, общински съветници и спонсори.
      Домакините и гостите отправиха поздрави към участниците в детската полицейска академия и към всички деца по повод 1 юни - Международен ден на детето. Младите полицаи демонстрираха знания и умения. Победител в състезанието стана отборът на ДПА от община Алфатар. Всички участници получиха удостоверения за успешно завършване на полицейската академия и колективни награди.
    Най-атрактивни за децата бяха демонстрациите на карате умения и акцията по залавяне на нарушители, организирана и изпълнена от служители в РУ на МВР Силистра. Гърмежи с автомати, напрежение, гонитба с полицейски кучета, действия на полицаите по залавяне на нарушители повишиха адреналина на всички присъстващи.
     Празникът на детето продължи с музика, рисунки на асфалт и пускане на хвърчила. Община Алфатар осигури за всички деца лакомства и балони, за да бъде празникът истински, весел и шарен!