"Вражалец" на алфатарска сцена

19/7/2011
        На 16.07.2011г.  самодейният театрален състав при НЧ”Й. Йовков – 1894г. направи премиера на алфатарска сцена на „Вражалец” по Ст. Л. Костов.
       Постановката е дело на Петър Чапкънов с участието на Любен Стоев, Ивайло Димитров, Стефка Жекова, Севдалин Георгиев, Петър Иванов, Стоянка Неделчева, Ганка Николова, Василка Маркова, Марин Иванов, Димитър Пехливански. Младите попълнение и изгряващи звезди в местния театрален състав са: Доротея Живкова, Николета Георгиева,  Георги Стефков и Георги Николаев Атанасов, който очарова публиката с превъплъщението си в ролята на Попа.
       "Добра игра и чудесно представяне на постановката - закачливо, шеговито и заредено с емоция, ...Алфатарският театър откри своето амплоа" - това са част от отзивите на публиката.
       Съставът за любителско театрално изкуство получи кошници с цветя и поздравителни адреси от Общински съвет Алфатар и Община Алфатар. Кметът на общината - Радка Желева обяви, че съставът ще пътува за Украйна и ще представи постановката в Олшанка, Добра и Станковата като културно послание към хората, които пазят родовата си памет и ценят българската култура и традиции.
       Разходите за пътуването ще бъдат поети  по проект "С България в сърцето – 2”  по Програма „Мобилност” на МК, защитен от  НЧ"Й.Йовков" - гр.Алфатар, на стойност 1500 лв.