Тържествена сесия за полагане на клетва от общинските съветници, кмета на общината и кметовете на кметства в община Алфатар

11/11/2015
    На 11.11.2015 г. в ритуалната зала на НЧ”Йордан Йовков” гр.Алфатар от 11,00 часа се проведе първото заседание на новоизбрания общински съвет на община Алфатар, свикано със заповед на областния управител на Силистра № РД-20-54/4.11.2015.
    Тържествената част бе водена от Тодор Динков – Директор на Дирекция АКРРДС в Областна администрация Силистра. Председателят на Общинска избирателна комисия – Алфатар Димитър Петров отчете изборните резултати и връчи удостоверенията за избор  на общинските съветници, кмета на община Алфатар – г-жа Янка Господинова и кметовете на трите кметства в общината. Новоизбраните представители на местната власт в община Алфатар положиха клетва и подписаха клетвени листа за спазване законите на Р България и работа за благото на хората в общината. Г-жа Желяна Донева – ВИД Кмет на общината връчи кметската огърлица - символ на местната власт на г-жа Янка Господинова – Кмет на общината.
     След полагането на клетва, се проведе първата официална сесия на Общински съвет-Алфатар, водена от Радка Желева – доайен в настоящия състав на местния законодателен орган. Проведе се процедура по избор на председател на ОбСС. Председателят на комисията по избора - Живка Великова отчете резултата от тайния вот: при гласували 11 съветници, 4 гласа са без вот, което ги прави недействителни и 7 гласа са „За” Елис Талят, която е и новият председател на ОбС Алфатар.
    Гости на тържествената сесия бяха негово високопреподобие  архимандрит Емилиан, Тодор Динков – представител на областна администрация Силистра, д-р Димитър Стефанов - кмет на община Тутракан, Валя Токушева – зам. кмет на община Кайнарджа, Тодор Тодоров - областен координатор на ПП ГЕРБ, Денислав Пламенов - секретар на ПП ГЕРБ, Андрей Вълчев – организатор на НС на БСП.
    Поздравителни адреси до кмета на общината изпратиха Стоян Бонев - Областен управител на Силистра и д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра.
 
 
 

Прикачени файлове