Празник за запалване на Коледната елха

16/12/2011

               На 15.12.2011г. на централния площад в гр.Алфатар се проведе пред коледно тържество за гражданите на община Алфатар. Организаторът – община Алфатар се постара да задоволи очакванията за весел празник на всички присъстващи. За радост на децата се проведе детско шоу ”Като звездите”, организирано от МК”Вега”. В надпреварата за определяне на най-добър изпълнител на българска песен се включиха девет ученика от ОУ”Христо Ботев” – гр.Алфатар. Победителят Ивайло Иванов изпълни песента на „Тоника” - „Здравей, как си приятелко” и ще представи общината в регионалния кръг на шоуто. Най-малката участничка в шоуто - Виктория Димитрова на 2г. се представи, извън регламента, с песента ”Хей ръчички” и получи аплодисментите на публиката и награда за атрактивно изпълнение.

                За всички присъстващи музикален поздрав отправи индивидуалният изпълнител Александър Александров – микс от български хороводни и популярни песни.

                По традиция кметът на общината – Йорданка Узунска запали светлините на коледната елха (която тази година е закупена с нейни лични средства) и отправи послание към гражданите за весело посрещане на Коледните и Новогодишните празници;  за здраве и щастие; повече поводи за празнуване и радост от сценичните изяви на децата и младежите в община Алфатар.

                Голямата коледна баница с късмети и тази година е осигурена чрез спонсорство от местни фирми. Първото парче беше отрязано от кмета на общината. Пожелаваме си изтегленият късмет на г-жа Узунска :„На пари ще ви върви” да бъде и късмет на община Алфатар през 2012 година  - на пари, благополучие и светли дни за всички граждани в общината!

Линк към галерията със снимки:

http://alfatar.egov.bg/ALFATAR/home.nsf/pages/bg/NT00001CBA?OpenDocument

 

Прикачени файлове