Поднасяне на венци на паметниците на загиналите в освободителните войни

2/3/2011
       На 2.03.2011г. в 12,00 часа ще бъдат положени венци пред паметниците на загиналите във войните за свободата на България във всички населени места на община Алфатар. Един знак на признателност от местната общественост към подвига и саможертвата на героите.
       В гр.Алфатар общинската администрация ще поднесе венци на паметниците на Йордан Петров и на загиналите във войните алфатарци. Венец ще бъде поднесат пред бюст – паметника на поета – революционер Христо Ботев от ученици и учители от едноименното училище.
        В с.Алеково ще бъде поднесен венец на архитектурно - скулптурния паметник на загиналите войници от с.Алеково и с.Кутловица. В с.Васил Левски ще поднесат венци пред паметника на Васил Левски и пред паметната пирамида на загиналите. В с.Кутловица също ще поднесат венец на паметника на загиналите във войните жители на селото. Венец на паметника на загиналитеще бъде поднесен и в с.Цар Асен.
       В с.Бистра ще бъдат поднесени венци на паметника на Стоян Пройнов - единственият опълченец от с. Бистра. Венците са подготвени от община Алфатар и от местното кметство
         Венците са подготвени от служители в общината, кметствата и местните читалища.
          

Прикачени файлове