На 1-ви октомври отбелязваме Международния ден на възрастните хора

1/10/2012
       На 1 – ви октомври 2012г. от 10:00 часа в Лекционната зала на НЧ”Й. Йовков – 1894г.” гр.Алфатар беше отбелязан Международния ден на възрастните хора. Проявата е свързана с отбелязване на 2012 година като Европейска година за активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията и Националната кампания „Общество на всички възрасти” 2012.
       Поканени бяха членове на клубовете на инвалида и пенсионера от цялата община.
       Празникът беше организиран под патронажа на кмета на община Алфатар - Йорданка Узунска, която връчи поздравителен адрес. Всички възрастни хора получиха стрък карамфил в знак на уважение и признателност. Поздрав към присъстващите отправи и  председателят на ОбС-Алфатар - Златка Питакова.
    Децата от подготвителната група на ЦДГ"Щастливо детство" - гр.Алфатар изнесоха програма със стихове, посветени на баба и дядо и весели празнични песни.
      След официалната част беше организирана почерпка.
    По повод честването, по инициатива на общината, бяха анкетирани 12 деца, които изразиха отношението си към възрастните хора. На въпроса "Какво е отношението Ви към възрастните хора?"  е даден отговор: "Добро отношение и уважение". На въпрос "Как виждат себе си като възрастни хора и какво отношение искат да имат от своите внуци?" - децата са отговорили:"Да ме уважават и поздравяват"; "Да са възпитани и да не ни обиждат"; "Ако се държат с мен добре - и аз ще се държа добре с тях". Като пожелание към възрастните хора - преобладаващото пожелание на децата  е  "Да бъдат живи и здрави!".
 

Прикачени файлове