ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ

10/4/2014
     На 9.04.2014г. в гр.Алфатар стартира „Детска полицейска академия”. На откриването присъстваха: главен инспектор Димо Василев – началник-сектор „Охранителна полиция” в РУП-Силистра и Красимира Радева от пресцентъра на ОД на МВР-Силистра, младши полицейски инспектор Атанас Атанасов – ръководител на детската академия, Янка Жекова – директор на ОУ „Христо Ботев” гр. Алфатар, Росица Иванова – класен ръководител и ученици от VІ клас при ОУ”Христо Ботев”-гр.Алфатар - участници в академията.
   Г-жа Йорданка Узунска – кмет на Община Алфатар и домакин на събитието поздрави всички участници в академията и им пожелава достойно представяне и успешно приключване на академията:„Знаете, че в страната има закони и те трябва да се спазват. Аз вярвам, че вие ще станете гарант за това. Бъдете последователни и отговорни в учебния процес”, пожела г-жа Узунска.
    Тази година в детската полицейска академия участват 15 ученика. В обръщението си към младите полицаи главен инспектор Димо Василев подчерта добрите традиции в община Алфатар при провеждането на досегашните издания на Академията. Той обеща, че въпреки съкратените срокове, ще бъдат реализирани в пълен обем практическите занятия – стрелба с малокалибрено оръжие, бойно приложни техники и охрана на спортно мероприятие. През следващите два месеца под ръководството на полицейски и младши полицейски инспектори и специалисти по детска престъпност децата ще преминат специализирано обучение за законите и реда в държавата, ще овладеят модели за безопасно поведение и ще опознаят полицейската професия.
    Организаторите обещават да превърнат в истински празник финала на обучението в Академията. Състезателни игри, викторини и задачи с практически характер ще отличат най-добрите, за които общинската администрация е осигурила награди. Детската академия ще приключи на 30.05.2014г.