Усложнени метеорологични условия - не предприемайте пътуване!

7/2/2012
         Общинският кризисен щаб при община Алфатар СЪОБЩАВА на гражданите на Алфатар, че поради влошените метеорологични условия в общината и на територията на областта пътищата са непроходими.
         В Русенска, Силистренска и Разградска област са затворени всички пътища за почистване, съобщават от пресцентъра на МВР.
        Има създадени контролно - пропускателни пунктове от органите на МВР, които спират движението.
        Гражданите да не предприемат рискови пътувания с личните си автомобили. Всеки аварирал автомобил създава условия за възникване на пътно-транспортно произшествие, затруднения при почистване на пътната мрежа и реална опасност от измръзване на пътниците.
       При крайна необходимост от пътуване (здравен проблем) гражданите да потърсят информация за състоянието на пътищата от дежурния в общината на телефон 08673 21 79, 086 811 638 и мобилен: 0886591507. Ако решите да пътувате - бъдете подготвени с най-необходимото: гориво, вериги, въже, фенер, лопата, радио, мобилен телефон, топли дрехи, одеяла, храна и вода. Предупредете близките или съседите си за целта на пътуването.
       При възникване на критична ситуация по време на пътуването - съобщете за проблема на телефон 112.
      Всички ученици и работещи в гр.Силистра или други градове могат да получат служебна бележка от общината, която удостоверява и извинява причината за отсъствие, поради усложнени метеорологични условия.