Дипломиране на участниците в Детска полицейска академия 2011/2012година

15/5/2012
       Тридесет деца от Алфатар и Силистра получиха на 15.05.2012г. дипломи за успешно завършен курс на обучение в Детска полицейска академия. Обучението им се осъществи по специална програма, която обхвана основните направления в полицейската дейност, с акцентите: изграждане на навици за безопасно поведение, уважение към закона и доверие в полицията. В програмата бяха включени тренировки по бойно-приложни техники, стрелба с малокалибрено оръжие и патрулиране в съвместни екипи с полицейски служители. Ръководител на Детската полицейска академия в община Алфатар беше Атанас Атанасов - мл.инспектор РУП-Силистра.
         Всички деца, преминали успешно обучението в Детската полицейска академия, получиха дипломи от ОДМВР-Силистра. Те са шестият пореден випуск на Академията, която се организира в Силистра от 2006 г. На тържеството присъстваха началникът на отдел „Охранителна полиция” - гл.инспектор Лъчезар Тодоров и кметът на община Алфатар - Йорданка Узунска.
       Децата наблюдаваха с интерес специално организираната за тях демонстрация на немските овчарки Жил и Цито, които показаха уменията си на полицейски кучета в изпълнение на команди, работа по следа и задържане на бягащ нарушител.
     Участниците в Детската полицейска академия споделиха, че ще продължат контакта си и ръководителя, защото за тях той е и добър приятел.