Дипломиране на участниците в Детска полицейска академия - 2011

15/6/2011
    
        На 14.05.2011г. участниците в Детска полицейска академия –2011г. – ученици от ОУ”Христо Ботев” – гр.Алфатар получиха грамоти за успешното завършване на академията от главен инспектор Лъчезар Тодоров - началника на отдел „Охранителна полиция” в ОД на МВР Силистра.
        Кметът на община Алфатар - Радка Желева отправи поздрав към участниците в детската полицейска академия като подчерта полезността на инициативата и прочете благодарствено писмо до директора на ОД на МВР, в което изрази увереност за бъдещата съвместна работа с полицията.
       Малките "полицаи" получиха необичаен подарък от своя ръководител младши полицейски инспектор Атанас Атанасов – демонстрация на терен на издирвателна дейност и задържане на нарушител. Основен участник в демонстрацията бяха полицейските кучета Жил и Атос, вещо напътствани от своите водачи  - полицаите Николай Паскалев и Георги Сингалов. Обучените животни демонстрираха работа по следа, изпълнение на команди и финализиране на дейността със задържане на нарушител. Те блестящо се справиха с поставените задачи и заслужиха възторжените аплодисменти на публиката.         
       На събитето присъстваха: зам.кмета на община Алфатар, директора на ОУ"Христо Ботев" гр.Алфатар и децата от Кризисен център за деца, преживели насилие.