Тържествена сесия за полагане на клетва от общинските съветници, кмета на общината и кметовете на кметства в община Алфатар мандат 2023-2027

7/11/2023
     На 07.11.2023г. в 10:00 часа в ритуалната зала на НЧ ”Йордан Йовков - 1894г.” гр. Алфатар се проведе първото заседание на новоизбрания общински съвет на община Алфатар, свикано със заповед на областния управител на Силистра, както е записано в Закона за местното самоуправление и местната администрация.
     Областният управител Минчо Йорданов откри церемонията по тържественото встъпване в длъжност на новоизбраната местна власт. Председателят на Общинска избирателна комисия - Алфатар Мартин Георгиев отчете изборните резултати и връчи удостоверенията за избор на общинските съветници, кмета на община Алфатар – д-р Янка Господинова и кметовете на трите кметства в общината. Новоизбраните представители на местната власт в община Алфатар положиха клетва и подписаха клетвени листа за спазване законите на Република България и работа за благото на хората в общината. Г-н Минчо Йорданов връчи кметската огърлица - символ на местната власт на д-р Янка Господинова – Кмет на общината.
     След полагането на клетвата, се проведе първата официална сесия на Общински съвет-Алфатар, водена от Ганка Пенчева - най-възрастният съветник. Проведе се процедура по избор на председател на ОбС. Комисията по избора отчете резултата от тайния вот: при гласували 11 съветници, 1 глас „Невалиден” и 10 гласа са „За” Елис Талят-Мустафа, която трети пореден мандат ще е председател на ОбС Алфатар.
     Гости на тържествената сесия бяха Илиян Великов - заместник областен управител на област Силистра, д-р Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан, общински съветници в ОбС Тутракан, Бюрхан Талят – общински координатор на ПП ДПС, адв. Пейчо Йовев – юрист на община Алфатар, Драга Неделчева – управител на ПИБ клон Силистра, жители на община Алфатар.
     След официалната церемония по встъпване в длъжност на кмета на община Алфатар д-р Янка Господинова се обърна към присъстващите и благодари на всички, които със своя глас са и се доверили. Вярва, че заедно с общинските съветници ще работят все така отговорно и в интерес на гражданите. Работата, която са свършили през изминалите осем години е дала видими резултати, но занапред им предстоят още важни проекти в полза на всички жители на общината. Сърдечно благодари на съгражданите си за огромната подкрепа! Това, че е избрана за трети мандат за кмет на Община Алфатар за нея е изключителна отговорност.