ДОБРИЯТ ПРИМЕР НА КМЕТА НА ОБЩИНА АЛФАТАР Д-Р ЯНКА ГОСПОДИНОВА И НЕЙНИЯ ЕКИП

20/5/2022
    Кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова заедно със служителите на общинска администрация и други дейности към общината възстановиха запуснатата местност "Гергана".
    Местността "Гергана" е разположена на 5 км. от гр. Алфатар. Тя е привлекателна поради красивата природа, свежия въздух и статуята на самата Гергана, овековечаваща красотата на добруджанката.
    През последните 40 години поради недостиг на средства поддръжката на местността е била прекратена. За почистването и възстановяването д-р Господинова изцяло разчиташе на своя екип. Майсторите на общината - Евгений, Драго, Ваньо, Росен, Стефан, Гочо, Петьо, Симо, Гечо, Митко, Румен, Николай, Искрен собственоръчно направиха красиви маси и пейки, изградиха невероятно каменно барбекю. За птичките, които допълват усещането за спокойствие направиха цветни къщички.
    Кметът на общината специално благодари за подкрепата и финансовата помощ на адв. Йовев и неговата кантора; Живко Иванов - помогнал с всичката необходима техника за да може това невероятно място да възстанови своя облиг; Теодор Белев - приятел на общината съдействащ за развитието на туризма; Денислав Димитров - помогнал за рязането на болните дървета; Георги Драганов заедно с фирма СИЛВООД ЕАД осигурили дървения материал, както и на целия екип на община Алфатар.
    Д-р Господинова се надява, че благородната инициатива на община Алфатар ще се разрастне и ще послужи за добър пример на всички.