Община Алфатар отбеляза 9 май – Ден на ЕС с децата от ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар, ДГ „Щастливо детство“ Алфатар и граждани на общината

9/5/2018
Община Алфатар отбеляза 9 май – Ден на ЕС с децата от ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар, ДГ „Щастливо детство“ Алфатар и граждани на общината.
Кметът на общината г-жа Янка Господинова подари подаръци на всички деца и ученици участвали в конкурс за рисунка на тема „Моят град и моята Родина в Европейския съюз“. Изложба от рисунките е подредена в сградата на общината.
Проведе се общинска викторина на тема „Какво знам/научих за ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“. В ДГ „Щастливо детство“ Алфатар, група село Бистра бе проведен спортен ден. Децата се подкрепиха с лакомства осигурени от кмета на община Алфатар г-жа Янка Господинова.
През целият ден ще продължи провеждането на информационна кампания посветена на мира и обединението на Европа, в населените места на общината.
Проведените мероприятия са част от проект „Повишаване информираността на гражданите на Община Алфатар за Европейския съюз, за същността, ролята и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”.Финансовите средства са осигурени по грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Проектът се изпълнява от Община Алфатар в партньорство с Народно читалище „Йордан Йовков – 1894 г.” гр. Алфатар.