Делегация от Украйна

29/11/2017
        На 27.11.2017 г. кметът на Община Алфатар – г-жа Янка Господинова имаше удоволствието да бъде домакин и да посрещне делегация от Украйна в състав:
Г-н Леонид Галицкий – кмет на с. Доброе, Кировоградска област
Г-н Владимир Опря – председател на Дружеството за украинско-българска дружба в Олшанка, Кировоградска област
Г-н Васиилий Опря - член на Дружеството за украинско-българска дружба в Олшанка, Кировоградска област
Г- н Александър Сарданов – земеделски производител и бизнесмен от село Малая Олшанка, Кировоградска област
Г-н Александър Дмитрюков – бизнесмен от гр. Одеса
       Посещението на гостите е по повод връщане на визита, на състоялата се през месец април среща в Олшанка между представителите на местната власт на Кировоградска област и тези от област Силистра - общините Алфатар, Кайнарджа и Силистра – с представителството на кметовете на кметствата Бабук, Ветрен и Сребърна.
     Гостите, придружени от кметовете на селата Ветрен и Бабук бяха топло посрещнати в общинска администрация от г-жа Господинова и след като се запознаха с презентацията, предоставяща им цялостна информация за работата на кметския екип от началото на мандата до момента и постигнатите резултати успяха да видят и всичко нагледно, като за целта посетиха следните обекти:
ДГ „Щастливо детство” гр. Алфатар – мило посрещане от персонала на детската градина и приятна изненада от най-малките жители на общината – децата, които ги поздравиха с кратка хороводна програма;
ДСХ и ЦНСТ – гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол от г-жа Адриана Добрева – директор на институциите и приятно изненадани от обстановката и царящата атмосфера. От своя страна домуващите ги поздравиха с кратка музикална програма;
Посетителски информационен център – атракция, която им остави незабравими мигове;
Етнографска къща Алфатар с добруджанска екпозиция – посрещане по стар български обичай с хляб и сол и поздрав от самодейците при НЧ „Йордан Йовков – 1894 г.” гр. Алфатар.
ОУ „Христо Ботев”, гр. Алфатар - посрещнати от г-жа Янка Ваникова – директор на училището, персонала и учениците. Гостите бяха поздравени от учениците със забавно развлекателна програма.
Преди да отпътуват от гр. Алфатар гостите бяха посрещнати и от общинските съветници, които провеждаха своето редовно за месец ноември заседание на Общинския съвет, където се обмени опит за начина на управление и вземане на решения в двете страни.
      Гостите останаха очаровани и възхитени от постигнатото, от отношението и гостоприемството на общината и всички заедно си обещаха, че тези срещи ще продължат и за в бъдеще.