Международния ден на детето – 1 Юни

1/6/2017
По случай Международния ден на детето – 1 Юни кмета на община Алфатар г-жа Янка Господинова подари един прекрасен ден на децата от цялата община.
Госпожа Господинова пожела на всички малчугани щастливо и безгрижно детство, весела ваканция и с това даде начало на празника, който започна в 10:30 часа в двора на ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар. Денят бе изпълнен с много емоция и усмивки. Безбройните забавни и състезателни игри повдигнаха настроението на всички участници, а училищния двор бе изпълнен с викове и смях. Всички отбори участвали в игрите бяха наградени със златни медали от кмета. За възстановяване на силите учениците получиха лакомства, след което се отправиха към поредната изненада.
В 12:00 часа всички деца рисуваха рисунки на асфалт на тема „Моето детство“ пред НЧ „Йордан Йовков-1894г.“. Малките художници се оказаха изключително талантливи, въпреки топлото време и жаркото слънце.
В 13:00 часа празника продължи отново с изненада - празнично шоу поднесено от актьорите на Драматичен-куклен театър Силистра. Шоу-спектакъла „Островът на съкровищата“ повдигна още повече настроението на малки и големи. Така приключи увеселението на градския площад, но не и празника на децата.
В 14:15 часа – най-голямата изненада от г-жа Господинова беше атракция със самолет пускащ бонбони и топки над стадиона в града.
В 14:30 часа кмета на общината разряза празничната торта за всички деца.
Госпожа Господинова беше приготвила подаръци за ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар и ДГ „Щастливо детство“ гр. Алфатар.