АЛФАТАРСКИ БАГРИ - събор за автентичен добруджански фолклор, 16.05.2015г.

18/5/2015

         На 16.05.2015г. на централния площад на гр.Алфатар се проведе ІV-ият събор за автентичен фолклор „Алфатарски багри“. В събора участваха 25 състава от областите Силистра и Шумен, с общо над 250 самодейци:  деца от ЦДГ гр.Алфатар, възрастни хора от Дом за стари хора-гр.Алфатар, членове на пенсионерски клубове, певчески и танцови групи към читалищата в общината и гостуващи състави. Съборът беше открит от кмета на общината г-жа Йорданка Узунска, която отправи поздрав към участниците и гостите и сподели, че "За да се съхрани българската култура, за да ги има традиците, за да се реализира ежегодно съборът за автентичен добруджански фолклор разчитаме на самодейците, на техния дух и желание да предават, популязират и съхраняват българския фолклор.             

      Заместник областният управител г-жа Янка Господинова приветства участниците в събора от името на Областна администрация Силистра, подчертавайки, че проявата е сред най-атрактивните и добре организирани в областния културен календар. Съборът бе почетен с поздравителен адрес и от г-жа Златка Питакова -  председател на Общински съвет Алфатар.

          Всички участници получиха диплом за участие и парична награда.

          Спонсори на събитието бяха  община Алфатар и Сибанк.

        БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ И ГОСТИ, ЧЕ ПОДКРЕПИХА ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА АЛФАТАР И ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪБОРА "АЛФАТАРСКИ БАГРИ" ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА АВТЕНТИЧНИЯ ДОБРУДЖАНСКИ ФОЛКЛОР И  ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ДУХОВНО НАСЛЕДСТВО И КУЛТУРА!