АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ И РЕГИОНИ ОТЛИЧИ КМЕТА НА ОБЩИНА АЛФАТАР С НАГРАДАТА ЗА УСПЕШНО УПРАВЛЕНИЕ 2018 /МАЛКА ОБЩИНА/

11/6/2018
Асоциация на българските градове и региони връчи Националните си годишни награди за 2018г. Събитието се състоя в „Пирин голф & Кънтри клуб" край Разлог на 08.06.2018г. На церемонията присъстваха председателят на АБГР Найден Зеленогорски, зам-министър МРРБ Деница Николова, евродепутати, областни управители, кметове, зам. кметове, общински представители, над 200 гости и членове. Община Алфатар бе отличена сред общините в България за „Успешно управление 2018 /малка община/“.
Годишните национални награди на Асоциацията се раздават в 31 категории. Освен за успешно управление, общините се отличават за направените инвестиции в природата и хората; за развитие на спорта и младежките дейности; за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и много други. Основен критерий за определяне на призьорите са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.
За успешно управление 2018 на малка община, награда получи Янка Господинова - кмет на община Алфатар.
Кмета на общината благодари на организаторите за високата оценка дадена за начина, по който се управляват нашия град и община и заяви, че това е оценка не само на работата на кмета, но и на целия екип на общинска администрация, защото реализацията на всички идеи и управленски решения стават с взаимност. Също така заяви, че тази награда е и отговорност и от тук нататък сме длъжни да работим още повече, да си поставяме още по-високи и амбициозни цели, за да може общината да продължава да се развива все така успешно.